Am voie să-l respect pe pesedistul Adrian Gâdea?


Eu cred că mulţi români înnebunesc…preelectoral şi electoral! Şi că devin genii (a se citi „paranoici”) în această perioadă de timp!

Să vă relatez repede ceva. În ultima vreme am postat pe facebook imagini superbe cu oraşul în care locuiesc, Alexandria. Da, avem o geometrie florală extrem de modernă şi interesantă. Un ştrand semiolimpic, o sală a sporturilor unde se pot desfăşura competiţii la nivel european, un parc de vis, amenajat cu bani europeni în pădurea „Vedea”. Deunăzi m-a oprit un important politician din opoziţie şi mi-a reproşat: „Te-ai dat cu Victor Drăguşin!” (Drăguşin este primarul oraşului.) Nu m-am dat cu nimeni. Pur şi simplu admir unele realizări. Nu am voie? Cine îmi interzice acest lucru şi de ce?

În urmă cu câteva zile, am primit un sms de pe un număr necunoscut, în care mi s-a reproşat că-l laud, ori de câte ori mi se iveşte ocazia, pe Adrian Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Nu-l laud, îl respect! Şi nu numai eu, ci şi foarte mulţi primari din opoziţie, atât teleormăneni, cât şi din ţară. Nu mă interesează din ce partid face parte. Îl cunosc de ani de zile. Am dialogat de multe ori. Nu sunt eu vinovat că Adrian Gâdea are caracter. Că e un tip educat. Că are un suflet nobil. Că are cuvânt. Că e un bun profesionist. Nu mi-a cerut niciodată nimic, în sensul să scriu un rând de bine la adresa lui sau a partidului.

Şi mai păţii una! O doamnă, de altfel onorabilă, cultă, plecată de mult timp într-o ţară occidentală, s-a interesat cum poate să-mi achiziţioneze romanul „Ceasul din gară”. Între timp, mi-a „verificat” pagina de pe facebook şi s-a răzgândit. Şi ştiţi de ce? Pentru că am postat un articol scris de Marius Oprea, care aduce atingere personalităţii lui Băsescu. Păi, istoricul are şi el o părere. Nu are dreptul să o spună? Iar eu nu am dreptul să o postez?

Am promis că nu mai fac politică. Mi-am propus să-mi văd de proiectele mele, de cărţile mele. Sincer, nu le-aş dori multora să mă îmbrac, din nou, în salopeta jurnalistului de investigaţii! Celor care strigă astăzi „Fără penali!” Lăsaţi, bă, escrocilor, să critice cei sinceri, nu voi!

Vreau să-i anunţ pe cârcotaşii mei că sunt prieten şi cu Cristi Barbu (Bitanu) şi ori de câte ori am ocazia, merg la biroul lui din Modrogan, să beau o cafea. De asemenea, îmi face plăcere să-l întâlnesc pe Dumitru Goldbach, preşedintele PRO România Teleorman. Şi pe mulţi alţii. Asta înseamnă că sunt pesedist, liberal, proromânist sau pemepist?!

Haideţi să păstrăm regulile simple ale democraţiei. Cine vrea să voteze, să voteze. Cine vrea să stea acasă, să stea acasă. Fiecare votează pe cine are chef. Sunt de acord cu critica, dar în limitele bunului simţ, fără înjurături şi atacuri la persoană.

Nu sunt de acord nici în ruptul capului ca hoţii să strige hoţii. Da? Vreau ca fiecare partid să se reformeze. Să scape de propriile gunoaie. Apoi, spor la critică!

2153total visits,1visits today


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *