„Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor din Zimnicea şi Svishtov”


Luni, 8 iulie, a avut loc la Svishtov, Bulgaria, în sala de şedinţe a Primăriei locale, o întrunire a reprezentanţilor şi beneficiarilor proiectului (cu bani proveniţi din fonduri europene) „Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor din Zimnicea şi Svishtov”, având ca scop mediatizarea acţiunii în sine şi vizitarea Spitalului „Dr. Dimitar Pavlovich” din localitatea parteneră, de la sud de Dunăre.

Amintim că proiectul, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, este implementat de cele două oraşe, ambele în calitate de beneficiar, fiecărei unităţi spitaliceşti revenindu-i jumătate din sumă.

Spitalele au fost dotate cu aparatură medicală performantă.

Dacă pentru Zimnicea s-a reuşit, printre altele, (re)punerea în funcţiune a unor secţii de chirurgie, oftalmologie şi ginecologie, acţiunea cea mai importantă pentru Svishtov a fost montarea unui computer tomograf modern, de ultimă generaţie – Philips, aparat medical care pur şi simplu a salvat spitalul de la colapsul financiar. Dar şi achiziţionarea unei ambulanţe de tip C pentru reanimare, de cea mai înaltă clasă, echipată în Germania cu tehnologie de vârf.

Spich-ul primarului bulgar, Gencho Genchev, de profesie antropolog şi istoric, referitor la tematica evenimentului a fost unul încântător, domnia sa creând ad-hoc un mini-eseu despre ce înseamnă sănătatea pentru om.

Ionuţ Iancu, asistent manager în cadrul proiectului, a prezentat la cel mai înalt grad profesional proiectul.

Pentru cei care nu ştiu, Svishtov, oraşul de pe celălalt mal al Dunării din dreptul Zimnicei, deşi are o populaţie de aproximativ 30.000 de locuitori, este unul dintre cele mai vechi şi importante centre universitare ale ţării vecine.

9533total visits,1visits today


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *